Γενική Εγκύκλιος 3/2022, 4/2022 και 5/2022: 61η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΣΕΛΚ: Υποψηφιότητες για εκλ

3/5/2022

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ


(ΓΕ_3/2022), (ΓΕ_4/2022) και (ΓΕ_5/2022)
 

Θέμα: 61η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΣΕΛΚ: Υποψηφιότητες για εκλογή στο Συμβούλιο του Συνδέσμου

Αγαπητοί συνάδελφοι

Την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 θα διεξαχθεί η 61η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΛΚ, στην μετά κορωνοϊού εποχή. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τόσο με φυσική παρουσία μετά από περίοδο δύο ετών, όσο με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, αξιοποιώντας ειδική πλατφόρμα που έχει ετοιμαστεί για τον σκοπό αυτό.

Εφαρμόζοντας τις νέες πρόνοιες του Καταστατικού Εγγράφου του ΣΕΛΚ όπως διαμορφώθηκε το 2020, η Συνέλευση θα αρχίσει την Πέμπτη, 23/6/2022 στις 10.00πμ μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Στις 10.30πμ θα ανοίξει η ηλεκτρονική ψηφοφορία για όλα τα ψηφίσματα που θα παρουσιαστούν ενώπιον της γενικής συνέλευσης, συμπεριλαμβανομένων και της εκλογής μελών στο Συμβούλιο του ΣΕΛΚ. Ακολούθως, θα υπάρξει διάλειμμα μέχρι τις 5.30μμ, οπόταν και θα επαναρχίσει η Συνέλευση με το Καταστατικό Μέρος να διεξάγεται με τη φυσική παρουσία των μελών, τηρουμένων ασφαλώς των υγειονομικών μέτρων όπως θα ισχύουν τότε, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Στις 6.30μμ θα αρχίσει το Τελετουργικό Μέρος της Συνέλευσης, και πάλι με τη φυσική παρουσία μελών και προσκεκλημένων, τηρουμένων ασφαλώς των υγειονομικών μέτρων όπως θα ισχύουν τότε.

Νοείται ότι, η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα διεξάγεται κανονικά από τις 10.30πμ μέχρι τις 5.30μμ, οπότε και η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα κλείσει. Δεν θα υπάρχουν κάλπες στο χώρο διεξαγωγής της συνέλευσης. Σκοπός της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι όπως ελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη στο να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου τους, με πιο ευέλικτο και διευρυμένο χρονικά πλαίσιο, χωρίς να υπόκεινται σε οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή περιορισμό. Αυτό φυσικά συνάδει και με την πολιτική του ΣΕΛΚ για όσο δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση των τεχνολογικών μέσων και της μαζικότερης συμμετοχής των μελών στην κορυφαία ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου.

Σημειώνεται ότι, οι εργασίες της 61ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης θα προβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω livestreaming από την ιστοσελίδα του ΣΕΛΚ και τους λογαριασμούς του στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και YouTube.

Συνημμένα σας κοινοποιούνται η Γενική Εγκύκλιος 3/2022 με την προκήρυξη για τις εκλογές για ανάδειξη μελών στο Συμβούλιο, μαζί με το έντυπο σχετικό υποβολής υποψηφιοτήτων για εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

Ταυτόχρονα, σας κοινοποιείται η Γενική Εγκύκλιος 4/2022, με την οποία πληροφορείστε ότι ο Σύνδεσμος θα αποστείλει σε όλα τα Μέλη του τις  Οικονομικές του Καταστάσεις για το 2021 σε ηλεκτρονική μορφή μόνο. Όσοι από εσάς επιθυμείτε να λάβετε την Ετήσια Έκθεση σε έντυπη μορφή, παρακαλείστε όπως συμπληρώσετε το συνημμένο έντυπο και να το επιστρέψετε στο Σύνδεσμο τουλάχιστον 30 μέρες πριν από τη διεξαγωγή της συνέλευσης.

Στη Γενική Εγκύκλιο 5/2022 αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με την εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονικά μέσα, μέσω ειδικής πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει ο ΣΕΛΚ, ενώ περισσότερες σχετικές πληροφορίες θα αποστέλλονται με επόμενες ανακοινώσεις από τον ΣΕΛΚ,

Οι ειδοποιήσεις για την προκήρυξη της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και για την εκλογή μελών στο Συμβούλιο του Συνδέσμου θα σταλούν στη συνέχεια με ξεχωριστή εγκύκλιο.

 

Με εκτίμηση

Κυριάκος Ιορδάνου

Γενικός Διευθυντής


Περισσότερες ανακοινώσεις