Συμβούλιο

Νίκος Χειμαρίδης
Πρόεδρος
Βιογραφικό σημείωμα

Νίκος Χειμαρίδης

Νίκος Χειμαρίδης

Ο Νίκος είναι συνέταιρος στην PricewaterhouseCoopers Κύπρου. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της  PwC και ηγείται του Φορολογικού και Νομικού Τμήματος.

Έχει πέραν των 25 ετών εμπειρία ως σύμβουλος για φορολογικά θέματα σε μεγάλα συγκροτήματα διεθνών συμφερόντων.

Ο Νίκος είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), και μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales. Κατέχει πτυχίο στα Οικονομικά και Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές από το Queen Mary College, University of London.


×
Οδυσσέας Χριστοδούλου
Αντιπρόεδρος
Βιογραφικό σημείωμα

Οδυσσέας Χριστοδούλου

Ο Οδυσσέας είναι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) έχοντας υπηρετήσει στο Συμβούλιο για σειρά ετών. Είναι μέλος του Association  of Chartered Certified Accountants (ACCA) και είναι κάτοχος MBA στη Λογιστική και Χρηματοοικονομικά από τo Maastricht School of Management. Είναι μέλος του Chartered Institute of Bankers (FCIB) και μέλος του Institute of Management Accountants (CMA).

Ο Οδυσσέας διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Globaltraining και Chief Operations Officer της EDEX – Educational Excellence Corporation για περίοδο πέραν των δώδεκα ετών. Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EDEX που λειτουργεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, τη Globaltraining, το Intercollege και τη UNICAF. Οι τομείς εξειδίκευσής του περιλαμβάνουν τη διοικητική λογιστική και χρηματοοικονομική διαχείριση.

Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου και μη εκτελεστικός διευθυντής της Ancoria Bank και της Laiki Financial Services. Υπηρέτησε για έξι χρόνια στo International Assembly του ACCA ως εκλεγμένο μέλος, εκπροσωπώντας τα μέλη της Κύπρου.

Ο Οδυσσέας ξεκίνησε την καριέρα του στο λογιστικό επάγγελμα ως ελεγκτής με τον ελεγκτικό οίκο Coopers & Lybrand και στον τραπεζικό τομέα με τη Lombard Natwest Bank και την Cyprus Popular Bank.

×
Ανδρέας Ανδρέου
Μέλος
Βιογραφικό σημείωμα

Ανδρέας Ανδρέου

Ο Ανδρέας Ανδρέου είναι Συνέταιρος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Deloitte Ltd.
Εργάζεται στην Deloitte από το 1997 και είναι υπεύθυνος για την παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών σε μεγάλο αριθμό δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών, με εξειδίκευση σε θέματα ασφαλιστικών εταιρειών και άλλων εταιρειών του χρηματοοικονομικού τομέα.
Ο Ανδρέας Ανδρέου ηγείται της τεχνικής ομάδας της Deloitte Κύπρου για θέματα Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (IFRS) και είναι εκπαιδευτής σε αρκετά εκπαιδευτικά σεμινάρια τεχνικής φύσης.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) από τον Ιούλιο του 2015, ενώ διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Λογιστικών Προτύπων του ΣΕΛΚ για τα έτη 2010-2014, και Αντιπρόεδρος της ίδιας επιτροπής για το έτος 2014-2015.
Κατέχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων (Λογιστική) από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και είναι μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας (ΑCA) από το 2001.
Ο Ανδρέας είναι παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών.

×
Αυξέντης Ζεμενίδης
Μέλος
Βιογραφικό σημείωμα

Αυξέντης Ζεμενίδης

Ο Αυξέντης Ζεμενίδης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ελεγκτικής εταιρείας A ZEMENIDES & CO η οποία εχει την έδρα της στη Λεμεσό παρέχοντας τις υπηρεσίες  της σε ντόπιους και ξένους πελάτες.

Εχει εργαστεί στη KPMG, στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού και στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα(ΣΚΤ).Κατείχε διευθυντικές θέσεις στη ΣΚΤ συμπεριλαμβανομένων αυτή του Περιφερειακού Διευθυντή Αναδιαρθρώσεων  Λεμεσού και Πάφου  καθώς και του Περιφερειακού Διευθυντή Λεμεσού  Λιανικής Τραπεζικής.

Ο Αυξεντης είναι Μέλος του Association of Chartered Certified Accountants (FCCA) και Μέλος του Institute of Certified Public Accountants of Cyprus (ICPAC). Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το University of Kent, UK.

Εχει διατελέσει Μέλος/ είναι Μέλος  σε Διοικητικά Συμβούλια διαφόρων ιδιωτικών και δημοσίων οργανισμών , μεταξύ άλλων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου , της Ancoria Insurance  και του Panos Foundation.×
Ιωάννα Νικολαϊδου
Μέλος
Βιογραφικό σημείωμα

Ιωάννα Νικολαϊδου

Από το 2019 είμαι επικεφαλής του Τμήματος Ελέγχου και άλλων Συμβουλευτικών υπηρεσιών στην C.A Tsialoupis Ltd. Ξεκίνησα την καριέρα μου το 2000 στην  Ernst & Young Cyprus Ltd. Δούλεψα 19 χρόνια στο τμήμα ελέγχου της Ernst & Young  όπου κέρδισα εκτενή ελεγκτική εμπειρία σε ιδιωτικές και δημοσιές εταιρείες. Υπήρξα εκπαιδεύτρια σε διεθνή ακαδημαϊκά προγράμματα της ΕΥ για πολλά χρόνια. Είμαι μέλος του  Association of Chartered Certified Accountants (FCCA) από το 2008 και μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου από το 2005. Διετέλεσα πρόεδρος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Λεμεσού-Πάφου του ΣΕΛΚ για πολλά χρόνια.×
Νικόλας Σιακαλλής
Μέλος
Βιογραφικό σημείωμα

Νικόλας Σιακαλλής×
Γιώργος Χατζηνεοφύτου
Μέλος
Βιογραφικό σημείωμα

Γιώργος Χατζηνεοφύτου

Γιώργος Χατζηνεοφύτου

Ο Γιώργος Χατζηνεοφύτου είναι μέλος (FCA) του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) και μέλος του συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ).  Είναι επίσης μέλος του Institute of Directors, Cyprus Branch και υπήρξε μέλος διοικητικών συμβουλίων σε ιδιωτικές και δημόσιες εταιρείες στην Κύπρο και στο εξωτερικό.  Ο Γιώργος υπηρέτησε σε αριθμό επιτροπών του ΣΕΛΚ για περισσότερα από 15 χρόνια, προεδρεύοντας της επιτροπής Corporate Governance, Risk Management and Internal Audit και της επιτροπής των CFO του ΣΕΛΚ.  Είναι επίσης ενεργός Μέντορας του προγράμματος Mentoring του ΣΕΛΚ από το 2019.  Είναι κάτοχος διπλώματος Bachelor of Engineering (Hons) από το UMIST στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Electrical and Electronics Engineering.

Ξεκίνησε την καριέρα του με τον ελεγκτικό οίκο Arthur Andersen στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1994.  Το 2003 ξεκίνησε την καριέρα του ως Οικονομικός Διευθυντής, Οικονομικός Διεθυντής Ομίλου και Γενικός Διευθυντής σε εταιρίες στην Κύπρο και εξωτερικού.  Από το 2018 είναι ο Group COO του Ομίλου GlobalDots.

Είναι έγγαμος και πατέρας 2 παιδιών.
×
Ανδρέας Αβρααμίδης
Μέλος
Βιογραφικό σημείωμα

Ανδρέας Αβρααμίδης

Ο Ανδρέας  είναι Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Ernst & Young Cyprus Ltd, Επικεφαλής Παροχής Ελεγκτικών Υπηρεσιών Διασφάλισης (Assurance Leader).

Ακαδημαϊκά και Επαγγελματικά Προσόντα: 

• Εγκεκριμένος Λογιστής και Εγγεγραμμένος Ελεγκτής - ΣΕΛΚ 

• Fellow of the Institute of Chartered Accountants in England & Wales 

• BSc Accounting & Statistics, University of Southampton

Επαγγελματικό Ιστορικό και πείρα: 

• EY (Ernst & Young Cyprus Limited) (1998- Σήμερα) 

• PwC (PricewaterhouseCoopers Ltd) (1995 - 1998) Εκτενής εμπειρία σε θέματα εξωτερικού ελέγχου, συμβουλευτικών υπηρεσιών και λογιστικών προτύπων σε ευρύ φάσμα τοπικών και διεθνών ιδιωτικών και δημόσιων εταιρειών.

Άλλες θέσεις που κατέχει / κατείχε: 

- Διετέλεσε μέλος και είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Επιχειρήσεων και Ξένων Επενδύσεων του ΣΕΛΚ 

- Διατέλεσε μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του ΣΕΛΚ

×
Σταύρος Ιωάννου
Μέλος
Βιογραφικό σημείωμα

Σταύρος Ιωάννου

Ο Σταύρος Ιωάννου είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton (Cyprus) Ltd.

Ακαδημαϊκά και Επαγγελματικά Προσόντα: 

• Μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales 

• BSc (Hons) Business, Finance and Economics (University of East Anglia)

Επαγγελματικό Ιστορικό και πείρα: 

- Έχει πάνω από τριάντα χρόνια πείρα σε συμβουλευτικές υπηρεσίες ειδικά σε συμβουλευτικές υπηρεσίες ειδικά στον τομέα της χρηματοοικονομίας σε σχέση με εξαγορές κεφαλαίων, μετοχές και συναλλαγές δημοσίων εταιρειών. Έχει ηγηθεί σε σημαντικά έργα σε σχέση με τον τραπεζικό τομέα στην Κύπρο και ενεργεί ως συνέταιρος και επόπτης σε περίπλοκες συμβουλευτικές δεσμεύσεις. 

- Είναι μέντορας και υποστηρικτής σε άτομα εντός και εκτός Grant Thornton για να αναπτύξουν και να εξελιχθούν ως επαγγελματίες σε οποιονδήποτε τομέα είναι παθιασμένοι. 

- Η προσέγγιση του στην ηγεσία και τι θεωρεί να είναι ο στόχος της στρατηγικής μιας εταιρείας πηγάζει από την προσωπική άποψη ότι για να πετύχεις ανάπτυξη σε ένα οργανισμό, προηγούνται οι άνθρωποι.

×
Ελίζα Λειβαδιώτου
Μέλος
Βιογραφικό σημείωμα

Ελίζα Λειβαδιώτου

Η Ελίζα είναι η Εκτελεστική Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης από τον Οκτώβριο του 2019 και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου από τον Οκτώβριο του 2021. Έχει υπό την ευθύνη της την Οικονομική Διεύθυνση, τη Διεύθυνση Διαχείρισης Διαθεσίμων, τη Στρατηγική και το Corporate Finance, τις Σχέσεις με Επενδυτές, τις πολιτικές ESG, τη Διεύθυνση Διαχείρισης Ακινήτων, τη Διεύθυνση Αναδιάρθρωσης & Ανάκτησης Χρεών, τις Εποπτικές Υποθέσεις και τη Διαχείριση Προσφορών και Οικονομικών Ερευνών. Άρχισε την καριέρα της το 1995 στον ελεγκτικό οίκο Arthur Andersen στο Cambridge ΗΒ αποκτώντας τον τίτλο του Chartered Accountant. Το 1999 εντάχθηκε στο δυναμικό της Τράπεζας Κύπρου ως βοηθός του Πρώτου Γενικού Διευθυντή Συγκροτήματος. Το 2005 μετακινήθηκε στην Οικονομική Διεύθυνση. Τον Δεκέμβριο του 2013, διορίστηκε Οικονομική Διευθύντρια Συγκροτήματος (CFO) και από το 2016 μέχρι το τέλος του 2021, είχε υπό την ευθύνη της τις Διευθύνσεις Οικονομικής Διαχείρισης και Διαχείρισης Διαθεσίμων. Τον Οκτώβριο του 2021, διορίστηκε ως Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Η Ελίζα σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (MA Hons). Είναι μέλος του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, Μη Ανεξάρτητο και Μη Εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της CISCO, ως επίσης μέλος της Επιτροπής Τραπεζικών Θεμάτων του Institute of Chartered Accountants in England and Wales.

×
Δημήτρης Σιακαλλής
Μέλος
Βιογραφικό σημείωμα

Δημήτρης Σιακαλλής

×
Σπύρος Σπύρου
Μέλος
Βιογραφικό σημείωμα

Σπύρος Σπύρου

Ο κ. Σπύρος Σπύρου είναι Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών στην Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ) από τον Ιούνιο 2002. Προηγουμένως κατείχε τη θέση του Λογιστή 1ης Τάξης του Οργανισμού από τον Αύγουστο 1996. Κατά την περίοδο Ιούλιος 1991 – Ιούλιος 1996, εργάστηκε στην εταιρεία BP Cyprus Ltd ως Accounting Officer και Supplies/Aviation/Finance Controller.

Κατέχει πτυχίο BA (Hons) Accounting and Management Science (University of Kent) και Master of Business Administration (University of Warwick). Είναι Μέλος του Association of Chartered Certified Accountants του Ηνωμένου Βασιλείου (ACCA) από τον Ιούλιο 1995 και Μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) από τον Φεβρουάριο 1998.

Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΛΚ από τον Ιούλιο 2015. Διετέλεσε επίσης Μέλος της Επιτροπής Δημόσιου Τομέα του ΣΕΛΚ κατά την περίοδο Σεπτέμβριος 2012 –Σεπτέμβριος 2014 και Πρόεδρος της Επιτροπής κατά την περίοδο Οκτώβριος 2014 – Ιούλιος 2015.

Ο κ. Σπύρου είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών.

×
Μάριος Δημητριάδης
Μέλος
Βιογραφικό σημείωμα

Μάριος Δημητριάδης

Μάριος Φ. Δημητριάδης

Είναι εκτελεστικός Σύμβουλος και Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου Μιτσίδης Δημόσια Εταιρεία Λτδ

Είναι μέλος του Association of Chartered Certified Accountant (ACCA), καθώς και μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW). Είναι μέλος του συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου. Είναι κάτοχος του Marketing Diploma από το Chartered Institute of Marketing (UK), του οποίου είναι και μέλος. Κατέχει μεταπτυχιακά διπλώματα στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Στρατηγικό Σχεδιασμό, καθώς και M.Sc. in Strategic Marketing Management.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1991 στον ελεγκτικό οίκο Deloitte, Haskins & Sells και στη συνέχεια εργάστηκε στον ελεγκτικό οίκο Coopers & Lybrand (1993 -1996). Κατά την περίοδο 1996 - 1999 εργάστηκε ως Οικονομικός Διευθυντής των Προτύπων Αρτοποιείων Αμμοχώστου (πρώην μέλος του Ομίλου Μιτσίδη).

Από το 2000 κατέχει τη θέση του Διευθυντή Οικονομικών του Ομίλου Μιτσίδη. Είναι επίσης Μέλος και Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ έxει διοριστεί Λειτουργός Συμμόρφωσης με τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης, καθώς και Λειτουργός Επικοινωνίας Μετόχων. Διετέλεσε επίσης επικεφαλής του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου από το 2000 μέχρι και το 2021.

Είναι επίσης μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου.

Είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

×
Κωνσταντίνος Καλλής
Μέλος
Βιογραφικό σημείωμα

Κωνσταντίνος Καλλής

Ο Κωνσταντίνος Καλλής είναι Διοικητικός Σύμβουλος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της KPMG Limited.

Εργάζεται στην KPMG από το 1998 και είναι υπεύθυνος συνέταιρος για την παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών  σε δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες με εξειδίκευση στον χρηματοοικονομικό τομέα (τραπεζικούς και ασφαλιστικούς οργανισμούς). Είναι επίσης επικεφαλής του Τμήματος Ποιότητας και Διαχείρισης Κινδύνων της KPMG.

Είναι κάτοχος πτυχίου BSc Business Finance & Economics από το University of East Anglia και μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ). Διετέλεσε Πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του ΣΕΛΚ.

Ο Κωνσταντίνος είναι νυμφευμένος και έχει τρία παιδιά.

×