Ικανοποίηση για την νέα δέσμη μέτρων στην οικονομία εκφράζει ο ΣΕΛΚ

28/5/2020

Ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) εκφράζει την ικανοποίησή του για τη νέα δέσμη μέτρων που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο και εξήγγειλε στο Διάγγελμά του χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Σε μια προκαταρκτική αξιολόγηση, ο ΣΕΛΚ εκτιμά ότι, τόσο το εύρος, όσο και το οικονομικό μέγεθος των μέτρων που εξαγγέλθηκαν μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τις επιχειρήσεις με πολλαπλούς ή και εναλλακτικούς τρόπους, προκειμένου να αντλήσουν πόρους για να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τη λειτουργία τους βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα.

Ο ΣΕΛΚ προτίθεται να εξετάσει με προσοχή τις λεπτομερείς πρόνοιες των μέτρων, όταν αυτές γνωστοποιηθούν και ακολούθως θα εκφράσει τις απόψεις του με γνώμονα την όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική και πρακτική εφαρμογή των μέτρων προς όφελος της οικονομίας τάχιστα και ορθολογιστικά.

Για το λόγο αυτό, ο ΣΕΛΚ απευθύνει για άλλη μια φορά έκκληση στην Κυβέρνηση και στη Βουλή όπως συνεργαστούν με σκοπό την ταχεία υλοποίηση των μέτρων, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να επαναδραστηριοποιηθούν πλήρως σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όσο πιο νωρίς αρθεί η αβεβαιότητα για επιβίωση των επιχειρήσεων και αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, τόσο πιο γρήγορη θα είναι και η ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας.


More news in Press Release