ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΛΚ | Global Money Week 2024

30/4/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ): 


Ενεργός συμμετοχή στην Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος με δράσεις σε Σχολεία Στο πεδίο των δράσεων για την ετήσια εκστρατεία «Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος» (Global Money Week 2024 – GMW), στην οποία συμμετέχει και η Κύπρος, ο ΣΕΛΚ έδωσε ένα ισχυρό παρών με μια σειρά από παρουσιάσεις και διαλέξεις σε σχολεία της Κύπρου. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η εκστρατεία διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με συντονιστή την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ). 

Η φετινή εκστρατεία του Global Money Week 2024 είχε ως θεματική «Προστάτευσε τα χρήματά σου, εξασφάλισε το μέλλον σου». Οι κύριοι πυλώνες της εκστρατείας και των συναφών της δραστηριοτήτων, εστίασαν στην ασφαλή διαχείριση των χρημάτων, στην έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση, καθώς και στη δυνατότητα αναγνώρισης και αντιμετώπισης πιθανών χρηματοοικονομικών κινδύνων. Στόχος της εκστρατείας ήταν η ευαισθητοποίηση των νέων περί των χρηματοοικονομικών θεμάτων, καθώς και ο εμβολιασμός τους με γνώση, αλλά και με αναγκαίες δεξιότητες, ως προς τη λήψη ορθών χρηματοοικονομικών αποφάσεων, αποσκοπώντας πάντοτε στην οικονομική πρόοδο και την ευρύτερη κοινωνική ευημερία. 

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και οι δράσεις του ΣΕΛΚ, μέσω των παρουσιάσεων που προσέφερε σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων ανά τω παγκύπριω, με γενικότερο στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη σημασία της χρηματοοικονομικής παιδείας και επιμόρφωσης. Σε συντονισμό και συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις αναφορικά με την «Επιλογή σταδιοδρομίας στον κόσμο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών», καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα των προοπτικών και των προεκτάσεων του λογιστικού επαγγέλματος με βάση τα δεδομένα της σύγχρονης αγοράς εργασίας και τις προϋποθέσεις για απόκτηση επαγγελματικού τίτλου σπουδών. Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στην αφύπνιση των μαθητών για θέματα περί ασφαλούς διαχείρισης και προστασίας των χρημάτων, τονίζοντας την ανάγκη να γνωρίζει κανείς τους κινδύνους που προκύπτουν, να εντοπίζει τις όποιες απειλές και να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προς αντιμετώπισή τους. 

Σε δηλώσεις του, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ, κ. Κυριάκος Ιορδάνου, επεσήμανε το εξής: «Το θέμα του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού είναι μείζονος σημασίας για το ευρύ κοινό -και δη για τους μαθητές και νέους της κοινωνίας μας- καθότι αποτελεί τη στέρεη βάση για την οικοδόμηση μιας υγιούς οικονομίας με θετικές προεκτάσεις στην ευρύτερη κοινωνικοπολιτική πρόοδο, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ο ΣΕΛΚ, στο πλαίσιο των στόχων και των στρατηγικών του επιδιώξεων, τοποθετεί σε πρωταρχική θέση την ενίσχυση και καλλιέργεια του χρηματοοικονομικού εγγραμματισμού, για αυτό χαιρετίζει και ανταποκρίνεται πάντοτε θετικά σε δράσεις που αποβλέπουν στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την εν γένει αναβάθμιση της κοινωνίας». 

Οι φετινές παρουσιάσεις στα σχολεία οργανώθηκαν από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης του ΣΕΛΚ και πραγματοποιήθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου, την Επικεφαλής του Τμήματος Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης, καθώς και από εξειδικευμένη ομάδα μελών του ΣΕΛΚ προερχόμενη από μεγάλους λογιστικούς οίκους. Στις παρουσιάσεις αυτές συμμετείχαν επίσης, η Επικεφαλής και Λειτουργοί του Τμήματος Εποπτείας και Συμμόρφωσης, Λειτουργοί του Τμήματος Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης, ως επίσης Λειτουργοί του Τμήματος Εγγραφής και Αδειοδότησης Μελών, γεγονός που καταδεικνύει την έμφαση που δίνει ο ΣΕΛΚ σε θέματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης των μαθητών. 

Στο πιο κάτω «Ημερολόγιο Δράσεων» μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με όλους τους φορείς και οργανισμούς της Κύπρου που έλαβαν μέρος στο Global Money Week 2024, υπό τον συντονισμό της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου: GMW-Actions-Calendar-2024


Περισσότερες ανακοινώσεις