Σεμινάριο ΧΑΚ με θέμα “Η Χρηματιστηριακή Νομοθεσία για πρόσωπα που ενδιαφέρονται να εγγραφούν ως Σύ

29/9/2020

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

 

Πληροφορείστε ότι το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα “Η Χρηματιστηριακή Νομοθεσία για πρόσωπα που ενδιαφέρονται να εγγραφούν ως Σύμβουλοι Εισαγωγής για τη Ν.Ε.Α. Αγορά (Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά) του ΧΑΚ”.

Στο σεμινάριο αυτό θα γίνει εκτενής ενημέρωση για τη Χρηματιστηριακή Νομοθεσία και της Κανονιστικής φύσεως Αποφάσεων του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου και θα απευθύνεται σε πρόσωπα που ενδιαφέρονται να εγγραφούν ως Σύμβουλοι Εισαγωγής για τη Νέα Αγορά του Χρηματιστηρίου [Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α.)], ή σε πρόσωπα που εργάζονται σε εταιρείες που είναι ήδη Σύμβουλοι Εισαγωγής στο ΧΑΚ.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. στα γραφεία του ΧΑΚ (1ος Όροφος, Αίθουσα Σεμιναρίων) στη Λευκωσία.  Το δικαίωμα συμμετοχής καθορίστηκε στα €70.  Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει διάλειμμα για ροφήματα και αλμυρά.

Η Ν.Ε.Α Αγορά είναι Πολυμερής Μηχανισμός Διαπραγμάτευσης (ΠΜΔ) όπως αυτός προβλέπεται στον περί Επενδυτικών Υπηρεσιών και Δραστηριοτήτων και Ρυθμιζόμενων Αγορών Νόμο 144(1)/2007. Τελεί υπό τη διαχείριση του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου σύμφωνα με τις Κανονιστικές Αποφάσεις τις οποίες έχει ορίσει το ΧΑΚ.  Χαρακτηρίζεται ως «μη ρυθμιζόμενη» αγορά και δεν εμπίπτει στις διατάξεις που υποχρεωτικά εφαρμόζονται στις ρυθμιζόμενες αγορές. Σκοπός του Σεμιναρίου αυτού είναι η επεξήγηση του ρόλου του Συμβούλου Εισαγωγής, των καθηκόντων του, των προϋποθέσεων εγγραφής, καθώς και της εποπτείας του Συμβούλου Εισαγωγής και της απόκτησης της γνώσης της Χρηματιστηριακής Νομοθεσίας και της Κανονιστικής φύσεως Αποφάσεων του Συμβουλίου.

Στο Σεμινάριο θα γίνει αναλυτική ενημέρωση από στελέχη του ΧΑΚ, για την Αγορά αυτή.  Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων: 

 

α)        Γενικά Χαρακτηριστικά των Αγορών του ΧΑΚ / Στατιστικά

β)        Προϋποθέσεις και μέθοδοι εισαγωγής στις Ρυθμιζόμενες Αγορές

γ)         Προϋποθέσεις και μέθοδοι εισαγωγής στη Ν.Ε.Α. Αγορά

δ)        Ενημέρωση για τις συνεχείς υποχρεώσεις των εκδοτών

ε)         Ρόλος/ αρμοδιότητες και διαδικασία εγγραφής του Συμβούλου Εισαγωγής

στ)      Αίτηση για εισαγωγή στη ΝΕΑ – Προετοιμασία του Πληροφοριακού Εγγράφου

ζ)         Κεντρικό Αποθετήριο/ Κεντρικό Μητρώο

η)        Συζήτηση/ Ερωτήσεις

 

Το σεμινάριο θα γίνει στην Ελληνική γλώσσα.

Η δήλωση συμμετοχής, μαζί με επιταγή για το ποσό των €70 ως δικαίωμα συμμετοχής, ή αντίγραφο της κατάθεσης του δικαιώματος συμμετοχής στο λογαριασμό του ΧΑΚ θα πρέπει να αποσταλούν στα γραφεία του ΧΑΚ στη διεύθυνση Λόρδου Βύρωνος 71 – 73, 1096 Λευκωσία, Τ.Θ. 25427, 1309 Λευκωσία, τηλ.: 22712300, Φαξ: 22570308 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2020.

Σημειώνονται επίσης οι ακόλουθοι λογαριασμοί σε περίπτωση κατάθεσης του δικαιώματος  συμμετοχής σε λογαριασμό του ΧΑΚ:

 

Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ Αρ. Λογ.: 0120-05-020334-00

Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ Αρ. Λογ.: 106-11-033879-00

 

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά στο Χρηματιστήριο στις 7/10/2020 το επισυναπτόμενο ερωτηματολόγιο αναφορικά με το COVID-19.

Με σκοπό την προστασία του προσωπικού και των συμμετεχόντων παρακαλούμε όπως μελετήσετε και τηρήσετε τις επισυναπτόμενες οδηγίες κατά την άφιξη σας στο ΧΑΚ και κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι μεγάλος ενδεχομένως το σεμινάριο να διεξαχθεί διαδικτυακά και συνεπώς δεν θα είναι αναγκαίο να συμπληρώσετε και να αποστείλετε το επισυναπτόμενο ερωτηματολόγιο. Σε τέτοια περίπτωση θα ενημερωθείτε σχετικά.  

 

metra asfaleias kata tou COVID-19.docx
FORM.doc
Covid - erotimatologio.docx


Περισσότερες ανακοινώσεις