Γενική Εγκύκλιος 4/2019 (ΓΕ 4/2019): Ετήσια Έκθεση Λειτουργού Συμμόρφωσης

31/1/2019

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

(ΓΕ_4/2019)

Θέμα: Ετήσια Έκθεση Λειτουργού Συμμόρφωσης


Συνημμένα επισυνάπτεται εγκύκλιος αναφορικά με την Ετήσια Έκθεση Λειτουργού Συμμόρφωσης προς το ΣΕΛΚ από κάθε Οίκο που κατέχει πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος από το Σύνδεσμο, ανεξαρτήτως των δραστηριοτήτων του (δηλαδή έλεγχο, παροχή διοικητικών υπηρεσιών, λογιστικά, υπηρεσίες συμβούλων αφερεγγυότητας κλπ). Για σκοπούς εύκολης αναφοράς, επισυνάπτονται επίσης οι κατευθυντήριες γραμμές για την συμπλήρωση και υποβολή της εν λόγω έκθεσης.

Η υποχρέωση υποβολής της Έκθεσης συμμόρφωσης αφορά ΟΛΟΥΣ τους αδειοδοτημένους Oίκους, ανεξάρτητα από το αν ασκούσαν επαγγελματική δραστηριότητα (αυτοεργοδοτούμενοι, εταιρείες, συνεταιρισμοί) το 2018 ή βρίσκονται σε αδράνεια, και ανεξάρτητα αν ανήκουν σε όμιλο εταιρειών (για σκοπούς κατοχής μετοχών άλλων εταιρειών), οι οποίες έχουν και εκείνες υποχρέωση υποβολής της παρούσας έκθεσης.

Σημειώνεται ότι, απαιτείται, η χρησιμοποίηση του πίνακα που περιλαμβάνεται στο Υπόδειγμα Έκθεσης Λειτουργού Συμμόρφωσης για το έτος 2018. Υπόδειγμα της εν λόγω έκθεσης επισυνάπτεται σε επεξεργάσιμη μορφή.

Ενημερώνεστε ότι, η Έκθεση έχει εμπλουτιστεί με επιπρόσθετα ερωτήματα για το έτος 2018. Όσοι υποβάλουν εκθέσεις βασισμένες στα ερωτήματα προηγούμενων ετών, ή προσκομίσουν έκθεση προηγούμενου έτους με πρόσφατη ημερομηνία και κατ’ επέκταση με ελλιπή στοιχεία, η έκθεση τους αυτή δεν θα θεωρηθεί ολοκληρωμένη και υποβληθείσα.

Η υποβολή μπορεί να γίνει μόνο ηλεκτρονικά στο compliance@icpac.org.cy. Η ημερομηνία υποβολής της έκθεσης είναι η 31η Μαρτίου 2019.


ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΕΛΚ.pdf

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ 2018.docx


Περισσότερες ανακοινώσεις