EΕ 24/2018: Εθνική Αξιολόγηση Kινδύνων για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες...

7/12/2018

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

 

(EΕ_24/2018)

 

Θέμα: Εθνική Αξιολόγηση Kινδύνων για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας

 

Επισυνάπτεται για ενημέρωσή σας ανακοίνωση σε σχέση με την πρώτη Εθνική Αξιολόγηση Κινδύνων για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες και τους Κινδύνους Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας (National Risk Assessment of Money Laundering and Terrorist Financing Risks - NRA), όπως ετοιμάστηκε από τις Κυπριακές αρχές με σκοπό τον εντοπισμό, την αξιολόγηση και κατανόηση των απειλών και αδυναμιών που αντιμετωπίζει η χώρα σε θέματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι, η Έκθεση αυτή θα πρέπει να μελετηθεί από όλα τα Μέλη και τα αποτελέσματα αυτής θα πρέπει να ενσωματωθούν ως κριτήριο στη διαδικασία αξιολόγησης κινδύνων του κάθε Οίκου.

Περαιτέρω σημειώνεται ότι, η εν λόγω Έκθεση θα αποτελέσει έγγραφο αναφοράς κατά την επικείμενη αξιολόγηση της χώρας από την Moneyval τον Μάιο του 2019. Κατά την διάρκεια της αξιολόγησης, η Moneyval ενδέχεται να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Οίκους ώστε να αξιολογήσει την κατανόηση και την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της Έκθεσης από τους Οίκους.

Συνοπτική Έκθεση Εθνικής Αξιολόγησης Κινδύνων

 


Περισσότερες ανακοινώσεις